sdfsdfdsfsfdsfdfd

Deze website wordt beheerd door:
Frans Mulder

Sitemap


Griekenland met de camper

Website laten maken door Best4u Group

Plakias en Souda

De weg door het binnenland gaat door het typisch Kretenzische plaatsje Spili. Op een grote parkeerplaats kun je je camper kwijt en heerlijk door het plaatsje dwalen.

Bij een van de dorpjes die je  vervolgens tegenkomt kun je vers water tappen. Bij het dorpje Sellias kun je ook prima eten in een van de betere Kretenzische taverna's.
Plakias was enkele jaren geleden een klein dorpje aan de zee. Nu is het een van de drukke toeristencentra aan de zuidkust. Leuk om er even rond te wandelen en te eten, maar verder....De camping is slecht onderhouden en een goed plek voor de camper is in Plakias eigenlijk niet te vinden.
Als je echter een paar kilometer langs de kust naar het westen rijdt, kom je bij de baai van Souda uit. Een prachtig zandstrand! Helemaal aan het einde is de parkeerplaats van een taverne . Een riviertje en een prachtige rotspartij vervolmaken het. Wij konden onze camper daar in 2014 gewoon neerzetten onder een grote boom. Het is wel zaak vroeg te komen, anders is alles bezet. Eten is prima en elke woensdag speelt een Griekse muziekgroep.

 foto1foto2foto3foto4foto5

Voorzieningen: zandstrand, douches, wc, restaurants vlakbij
GPS: N35 11.530 E24 21.862 Bezocht 2003 en 2014